Prihajamo iz različnih smeri, iz različnih akademskih ozadij. Našli smo se na študiju psihoterapije. Druži nas raziskovanje človekovega duha in začudenost nad mogočnostjo psihičnega aparata. Postopoma smo začeli sodelovati. Združila nas je ideja o ustanovitvi organizacije za nudenje psihoterapevtske pomoči.

Tako smo ustanovili Odprti Inštitut za psihoterapijo. Spodaj si lahko preberete o sodelavcih Inštituta.


Tine Papič - analitična psihologija

Tine Papič deluje že več let kot jungovski psihoanalitik z dovoljenjem mednarodne zveze za analitično psihologijo v privatni praksi v okviru odprtega inštituta za psihotrerapijo, občasno predava analitično psihologijo in psihoanalizo na inštitutu IPAL ter sodeluje s zavodom Etnika kot strokovnjak na področju zasvojenosti mladih z igrami na srečo. Na Univerzi Sigmunda Freuda na Dunaju je končal univerzitetni študij iz psihoterapevtskih znanosti. V Kopenhagnu je zaključil študij analitične psihologije pri mednarodni zvezi za analitično psihologijo ter postal kvalificiran Jungovski psihoanalitik z mednarodno priznanim statusom učnega analitika. Je član mednarodne zveze za analitično psihologijo, v letu 2014 je bil izvoljen za predsednika slovenskega združenja za analitično psihologijo. Na Univerzi v Ljubljani je vzporedno študiral tudi filozofijo ter informatiko in računalniške znanosti, kjer je tudi diplomiral. Večkrat smo ga lahko zasledili v javnosti kot gosta v oddajah na televiziji (npr.Enajsta Šola, ŠKL), na radiju (Večerni gost na Prvem programu Radia Slovenija, radio1...), pri večernem srečanju beremo z Manco Košir.

Predaval je tudi na več mednarodnih konferencah: O odvisnosti od iger na srečo v Zagrebu  na konferenci hrvaških psihologov, na evropski konferenci za analitično psihologijo o uporabi umetne inteligence in metod strojnega učenja pri analizi sanj, na drugi svetovni konferenci o psihoanalizi in politiki pod pokroviteljstvom italijanskega predsednika v Rimu o arhetipskem ozadju komunizma.

Elektronska pošta: tine.papic@psihoterapevti.si

Lilijana Rudolf - analitična psihologija

Sem specializantka analitične psihologije pri IAAP (International Association for Analytical Psychology) opravljala sem tudi specializacijo iz gestalt psihoterapije. Študij psihoterapije sem opravljala na Univerzi Sigmunda Freuda na Dunaju. Področja dela: stiske, depresija, anksioznost, izgorelost, osebnostna rast, težave v odnosih s partnerji istega ali drugega spola, delo z organizacijami... Delam z odraslimi in mladostniki, v individualni in partnerski terapiji.

Elektronska pošta: lilijana.rudolf@psihoterapevti.si

Telefon: 068 146 665

Matija Pajer - psihoanalitična psihoterapija

Najprej sem bil klient in nato dolgo časa učenec preden sem sam začel delati kot psihoterapevt. Izbral sem si psihoanalitično smer, ki je mojemu razumevanju sveta in življenja najbližja. Sem specializant psihoanalitične psihoterapije. Delam individualno z odraslimi in mladostniki. Vodim terapevtske skupine zasvojenosti z internetom ter računalniškimi igrami. Če želite z mano stopiti v stik, me lahko pokličete na 031 703 961 ali pa mi pišete na matija.pajer@psihoterapevti.si.

Tanja Krapež - realitetna terapija in analitična psihologija

Na Univerzi Sigmunda Freuda na Dunaju sem zaključila univerzitetni študij psihoterapevtskih znanosti, kjer sem tudi absolventka istega magistrskega študijskega programa. Sem psihoterapevtka realitetne terapije z Evropsko diplomo (EART) in specializantka analitične psihologije na IAAP (International Association for Analytical Psychology). Na Academy of Choice v ZDA sem pridobila certifikat Insideout coaching. Veliko izkušenj in znanja za delo z ljudmi v različnih življenjskih obdobjih z različnimi težavami, stiskami in motnjami sem pridobila v dolgoletni delovni praksi profesorice zdravstvene vzgoje. Izvajam individualno in partnersko psihoterapijo ter coaching za življenjska vprašanja. Dosegljiva sem na elektronskem naslovu tkrapez@gmail.com ali na telefonski številki 031 507 273.    

Natalia Reteyum - Analytical Psychology

I am analytical psychologist, trained initially in psychological counselling (Moscow State University, 2005-2007) and later specialized in Jungian psychoanalysis (International Program «Analytical psychology» C G Jung Institute, Zurich, Switzerland, 2008-2013). I am a member of International Association of analytical psychology. Since moving to Ljubljana in 2014, I offer individual depth analytical work with adults and work with couples in English and Russian languages. E-mail: reteyum@hotmail.com Telephone: 051 220 108


V kolikor imate vprašanje glede naših storitev in želite stopiti v stik z nami, vas prosimo, da uporabite obrazec za pošiljanje e-pošte, ki ga najdete na strani Kontakt.